Oppstart

6. februar 2021

Du er gal!

-- Asle, oktober 2020

Konsulent på egne ben

Sitat over er fra en kamerat, uttalt rett etter at jeg hadde fortalt at jeg hadde sagt opp jobben for å begynne for meg selv. Prosessen som førte frem til avgjørelsen skrev jeg om i romjulen i Reboot

Det som motiverer meg stadig vekk er at med relativt enkle metoder og litt tålmodighet kan man gjøre en stor forskjell for de som er avhengige av kritiske IT-systemer. Mange må slite med treg respons, upålitelighet, manglende funksjonalitet og så videre. Jeg ønsker å være der ute og grave ned i disse tingene, eller utvikle en ny løsning som kan erstatte noe som er mer til bry enn til hjelp. ITIL, PRINCE2 og virksomhetsarkitektur har sin plass i IT-landskapet, men jeg vil helst dra på tur et annet sted.

Til tross for at jeg er litt introvert trives jeg å jobbe ute med kunder, enten alene i timesvis, eller i en prosjektgruppe. Nå sitter jeg riktignok som de fleste andre på hjemmekontor og jeg har aldri fått gjort så mye i løpet av en god arbeidsdag.

En uke er unnagjort og det ser lovende ut. I dag lagde jeg en oversikt på hva jeg kan bidra med, den finner du i Tjenester .